ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ακαδημαϊκές Σπουδές

Ο Κοινωνιολόγος Αντωνόπουλος Γεώργιος σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου Κρήτης καθώς επίσης και ψυχανάλυση στην Νέα Λακανική Σχολή Ψυχανάλυσης στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει κάνει συμβουλευτική για δύο χρόνια, κατά την διάρκεια των σπουδών του. Επίσης είναι απόφοιτος επιμορφωτικού προγράμματος ψυχοθεραπείας(Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, έχει παρακολουθήσει ποικίλα ψυχοκοινωνικά σεμινάρια.

Επιστημονικές δραστηριότητες

Ασχολείται με τoν Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Κοινωνική Ένταξη. Είναι κοινωνικός ερευνητής και σύμβουλος κοινωνικής και ψυχικής υγείας. 

Σήμερα

Ο Κοινωνιολόγος κος Αντωνόπουλος Γεώργιος σήμερα ασκεί και το επάγγελμα του στρατιωτικού. Επίσης είναι μέλος του συλλόγου Καρκινοπαθών Δω/σου, που εδρεύει στην Ρόδο, και υπεύθυνος του τμήματος ψυχοκοινωνικής στήριξης του συλλόγου παρέχοντας υποστίρηξη στους καρκινοπαθείς και στους φροντιστές εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Υπηρεσίες

Κοινωνιολογία της ψυχικής υγείας, Κοινωνικός αποκλεισμός και ένταξη,  Ερευνητής - Σύμβουλος.

 

Ο τρόπος ζωής και η αλλαγή του,το χαμόγελο, η αγάπη και η ελπίδα, η οριοθέτηση των προβλημάτων και η αξία του να ΖΩ βγάζοντας τις παρωπίδες αυτής της Κοινωνικής Κατασκευής είναι ο στόχος μου για αυτό που υπηρετώ. Μια νέα Κοινωνική Ένταξη - Επανένταξη ανθρώπινη. Με χαμόγελο και ιδανικά όμως.

Τηλ: 6936320784

E-mail : antonopoulosrodos@hotmail.com

 

Λίγα λόγια

Ο κ. Αντωνόπουλος Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας. Κατατάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις το 2003 και το 2010 έδωσε πανελλήνιες για να περάσει στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου Κρήτης στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Το 2012 λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος υγείας αναγκάζεται να διακόψει τις σπουδές του αλλά επέστρεψε το 2015 και εγγράφεται παράλληλα στην Νέα Λακανική Σχολή Ψυχανάλυσης στο Ηράκλειο Κρήτης για ένα χρόνο. Αποφοίτησε το 2017 ως πτυχιούχος  Κοινωνιολόγος από το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου Κρήτης. Επίσης είναι απόφοιτος επιμορφωτικού προγράμματος ψυχοθεραπείας (Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστεύει ότι "η ψυχή είναι δημιουργία του θεού και όχι ανθρώπινη. Οπότε μόνο ο θεός μπορεί να την θεραπεύσει. Ο άνθρωπος βοηθάει μόνο για να "επικαλύψει " το τραύμα της ψυχής. Έτσι ο άνθρωπος πρέπει να χαμηλώσει το κεφάλι του και ταπεινά να ζητήσει βοήθεια από το δημιουργό αυτής ". Για το λόγο αυτό προτιμάει να παραμένει συμβουλευτής δηλ. ως ένας άνθρωπος και επιστήμονας που σέβεται το πρόβλημα του συνομιλητή του και μέσο διάφορων τεχνικών να προσπαθεί να δίνει τις επιλογές και τις οπτικές γωνίες για να βοηθήσει ώστε ο ίδιος ο συνομιλητής να απεγκλωβιστεί και να επιλέξει την λύση ήρεμα και αντικειμενικά με γνώμονα την λογική, την αγάπη και τον αυτοσεβασμό. Αναφέρει επίσης ότι η σχέση συμβουλευτή συμβουλευόμενου πρέπει να χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη και αλήθεια.

Άρθρο του Κοινωνιολόγου Γεώργιου Αντωνόπουλου 20/12/2017

Οι πραγματικοί "ήρωες" είναι όλα αυτά τα παιδιά αλλά και αυτοί που αγωνίζονται να κρατηθούν έστω ακόμα και μια ημέρα στη ζωή από μία μάχη που ποτέ δεν διάλεξαν ή δεν προκάλεσαν οι ίδιοι. Τίποτα δεν έχει αξία όταν η ελπίδα για ζωή χαθεί από την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό του "ήρωα". Πόσο μάλλον όταν αυτός ο "ήρωας" είναι ένα παιδί! Ίσως θα πρέπει όλοι εμείς που διαλέξαμε παρωπίδες πολύ μεγάλες για να βαδίζουμε στη ζωή μας να ρίξουμε το βλέμμα πέρα από αυτές και τότε ίσως θα δούμε αλήθειες που τρομάζουν αλλά και μας κάνουν ουσιαστικά ανθρώπους. Και να μην ξεχνάμε όλοι μας ..« Ο Καρκίνος, και όχι μόνο, είναι ένας " χτύπος μίας πόρτας'' που ποτέ δεν ξέρουμε αν θα ακουστεί ο ήχος της στην δική μας »

Άρθρο του Κοινωνιολόγου Γεώργιου Αντωνόπουλου 30/1/2018

Από τις  πολλές συνεδρίες - συζητήσεις  μου με ανθρώπους, του σύγχρονου κόσμου πλέον, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ....έχει χαθεί το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο και τον οδηγεί στην πραγματική ευτυχία. Αυτό  δεν είναι άλλο απο την Αγάπη. Την αγάπη προς τον ίδιο τον άνθρωπο!  

Άρθρο του Κοινωνιολόγου Γεώργιου Αντωνόπουλου 22/3/2020

Μέσα σε λίγες ημέρες η ζωή μας άλλαξε σαν εφιάλτης . Ένας κοινωνικός αποκλεισμός που κανένας δεν περίμενε και θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι. Ένας κοινωνικός αποκλεισμός που αφήνει σε όλους μας ερωτήματα πολλά, που μέν δεν μπορούν να υπονομεύσουν την νοημοσύνη μας, αλλά μας επιβάλλουν την υποταγή μας αμαχητί !!! 

Άρθρο του Κοινωνιολόγου Γεώργιου Αντωνόπουλου 4/2/2018

Ο Κοινωνικός αποκλεισμός ειναι μια γενικότερη κατάσταση. Ο καθένας μας μπορεί να τον βιώσει. Μια ερωτική απογοήτευση.. ενας θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου..... μια ερωτική εξαπάτηση ..ενας τσακωμός στην δουλειά..μια απόλυση και τόσα άλλα, μπορούν να επηρεάσουν ανάλογα με την ευαισθησία του χαρακτήρα μας, σημαντικά την ζωή μας! 

Ενημερωτικό Βίντεο του Υπεύθυνου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ρόδου
ΠΑΣΧΑ 2019

Οικογένεια ...γονείς.......η πρώτη κοινωνική ομάδα ένταξης ενός παιδιού. Πολλές φορές η οπτική γωνία των παιδιών διαφέρει με αυτήν των γονιών. Ο χρόνος αλλάζει τις οπτικές γωνίες και ανακαλύπτουμε πράγματα που ποτέ δεν μπορούσαμε να δούμε από εκεί που είμασταν.....

Οι Κοινωνικοί Ρόλοι

Κοινωνικός Αποκλεισμός και Φτώχεια στην Ελλάδα.....Δεν άλλαξε τίποτα!!!!

Κοινωνία και Παγκοσμιοποίηση....Κοινωνία και νέα τάξη πραγμάτων....καλώς ήρθαμε στην νέα πραγματικότητα!!!!!

Το πείραμα Συμμόρφωσης.....Μας αφορά όλους!!!!Παρακαλώ δείτε το !!!!!!!!!

Άνθρωπος & Κοινωνία

Άτομο και κοινωνία δε διαχωρίζονται. Αποτελούν αδιάσπαστη ολότητα. Στις σχέσεις τους δεν υπάρχουν στεγανά. Το “ΕΓΏ” υπάρχει σε συνάρτηση με το “ΣΥ” και το “ΕΜΕΙΣ”. Ανάμεσα στο “εγώ” του ατόμου και στο “εμείς” της κοινωνίας υπάρχει μια αμοιβαία αντιδόνηση και σχέση αλληλεπίδρασης. Αυτό ακριβώς καθορίζει και το στίγμα της κοινωνικότητας του ατόμου. Δεν είμαστε στο “εγώ” άλλα στο “εμείς” όπως τόνιζε και ο ασπούδαχτος σε σχολείο, σπουδαγμένος στο σχολείο της μάχης, Μακρυγιάννης, προσδιορίζοντας επιγραμματικά την ουσία της κοινωνικότητας.

Ο Εμίλ Ντιρκέμ έλεγε αντίστοιχα, ότι ο άνθρωπος είναι προϊόν και δημιουργός της κοινωνίας, το οποίο αποτελεί την απήχηση του Αριστοτέλη, που ανέφερε ότι το “ΟΛΟΝ”, δηλαδή η κοινωνία, προηγείται του μέρους, δηλαδή του ατόμου. Αν χαθεί το “όλον” χάνεται και το “μέρος”, ενώ απώλεια του “μέρους” δε συνιστά απώλεια του “όλου”. “Αναιρούμενου του όλου ουκ εσται πους ουδέ χείρες” Αριστοτέλης. Η κοινωνία είναι ένας πολυκύτταρος οργανισμός και συνεπώς κάθε άτομο είναι ένα ειδικευμένο κύτταρο της.